În ultima vreme, lumea a început să simtă efectele secundare ale producerii recoltelor și alimentelor pe scară industrială. În acestă societate de consum, alimentele procesate ajung să conțină atât de mulți aditivi, conservanți și substanțe chimice încât s-a simțit nevoia de o schimbare. Îngrijorați fiind de efectele nocive asupra sănătății, oamenii și-au întors privirea înapoi spre produsele sănătoase, în a căror procesare nu intervin substanțe chimice, nu sunt modificate genetic și sunt produse în concordanță cu armonia naturii.

Din nevoia de a diferenția aceste produse mai sănătoase  față de produsele obișnuite, au apărut termenii BIO, ECO sau organic. Produsele BIO sunt produse pentru care nu se folosesc ingrasaminte chimice sau insecticide, ceea ce inseamna ca  tratarea recoltelor impotriva daunatorilor se face prin substante naturale, care nu au puterea echivalenta cu a celor chimice.

Agricultura bio reduce intermediarii, da valoare muncii din agricultura, responsabilizeaza consumatorul si ofera o cale de mijloc intre respectul pentru natura si nevoia de hrana a omului.  

Unele studii arată că alimentele organice au un conţinut mai ridicat de nutrienţi, cum ar fi antioxidanţii, decât alimentele cultivate în mod convenţional.

Alimentele bio sunt ideale pentru persoanele cu alergii la alimente, produse chimice, conservanți. Produsele noastre respecta aceste valori venind in intampinarea celor ce isi doresc abordarea unui stil de viata sanatos.